9.5/10 9.5/10 uit 88 reviews op Funda
Woningen

Woningmatch prikkelt nieuwsgierigheid huizenkopers

Door Henk Westeneng 2 min. leestijd
WESTENENG_S04_0068

Revolutionair. Zo kon Woningmatch wel genoemd worden. Op de lokale huizenmarkt bestond iets dergelijks niet: een online platform waar je je kan inschrijven als woningzoeker, om vervolgens als eerste de woningen in je mailbox te krijgen die te koop komen. Kómen. Dus voordat ze op Funda staan. Al is de huizenmarkt anno 2024 anders dan bij de lancering van Woningmatch in 2017, nog steeds is het platform populair.  

Papiertje met wensen

In het verleden ging ‘opa Westeneng’ met een papiertje op pad, waarop hij de wensen van woningzoekers en verkopers had genoteerd. Als de wensen en eisen overeenkwamen, bracht hij beide partijen bij elkaar. Die werkwijze inspireerde ons en leidde tot het concept van Woningmatch. Maar dan zonder stukje papier. Internet heeft een sleutelrol in het concept. Dat maakt het meteen laagdrempelig. Wie een woning zoekt in de regio Barneveld, kan zich online inschrijven, en daarbij aangeven wat voor type woning hij zoekt, en in welke prijscategorie. Komt er een woning te koop die aan de criteria voldoet, dan zijn de Woningmatch-deelnemers de eerste gegadigden. Zij krijgen als eerste een e-mail met een preview van de woning.

Ideaal voor kopers

In 2017 waren het misschien vooral de verkopers die zo graag onder de aandacht kwamen bij potentiële kopers. Zes jaar later zijn het deze kópers die belang hebben bij Woningmatch. Want wat ís er weinig aanbod. En wat staan er veel kijkers in de rij. Wie als eerste op de hoogte is, maakt de meeste kans. Vandaar dat huizenkopers juist vandaag de dag niets willen missen – en ook niets hóeven te missen dankzij Woningmatch. Wie nieuwsgierig is wat er te koop komt, hoeft slechts zijn mailbox in de gaten te houden. Woningmatch typeert de mooie rol van internet in de makelaardij. Een rol die ondersteunend is aan de persoonlijke dienstverlening. Daar kan geen papiertje tegenop…

En, wat zijn uw uitdagingen of dromen? We helpen u graag actief. Misschien kunt u niet de woning of het bedrijfspand vinden dat een kant-en-klaar antwoord is op uw vraag. Misschien bent u benieuwd hoe wij tegen uw wensen aankijken, met onze kennis van de lokale markt en ons grote netwerk van aanbieders en zoekers. Mogen we met u meedenken?
WESTENENG_S04_00174